UK Bookmakers

Організація харчування у 2017-2018 н.р.

DSC 4973

У відповідності з концепцією екологічного навчально-виховного закладу, над практичною реалізацією якої працює гімназія, особливе значення приділяється проблемі збалансованого гарячого харчування, яке сприяє підтриманню активної життєдіяльності дітей протягом всього навчального року.

Відповідно до наказу управління освіти № 58 від 06.03.2017. «Про організацію харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Солом’янського району м. Києва, заснованих на комунальній власності територіальної громади міста Києва» та наказу по гімназії № 131 від 31 серпня 2017 року « Про організацію харчування учнів гімназії у 2017-2018 н.р.»

з 1 вересня 2017 року забезпечено  безкоштовне харчування учнів 1-4 класів гімназії ( 485 учнів) з розрахунку 12 грн. в день на одну дитину, та учнів пільгових категорій з розрахунку 15 грн. в день на одну дитину :

2 учня із числа дітей-інвалідів, а саме:

Трофіменко Арина – 7-Б клас;

Медведєв Денис – 11-А клас.

9 учнів із числа дітей із сімей учасників антитерористичної операції,

а саме:

Грищук Ганна – 5-А клас;

Шлапак Дар’я – 5-Г клас;

Зінченко Степан – 6-А клас;

Дехтярьов Олексій – 6-Г клас;

Моїсєєнко Софія- 7-А клас

Орендовська Валерія – 9-Г клас;

Маканов Єгор – 9-В клас;

Зінченко Антон – 9-Б клас;

Пісненко Дем’ян – 9-Б клас.

З 12 вересня безкоштовно харчується учениця 5-Г класу Поворозька Вероніка

( дитина із сім’ї учасників АТО)

Забезпечено харчуванням вихованців груп продовженого дня

(наказ №144 від 01 вересня 2017 року). За рішенням загально батьківських зборів ( протокол № 1 від 31.08.2017 року) всі вихованці харчуються за кошти батьків ( вартість харчування 15 гр.00 коп.) Всього в шкільної їдальні харчуються 32 вихованців «Теплого дому».

В гімназії немає дітей – сиріт та, дітей , позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, що перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення та дітей із сімей киян, які загинули внаслідок поранень, одержаних під час участі у Революції Гідності.

Ведеться журнал обліку дітей, які охоплені безоплатним харчуванням.

Станом на 25.09.2017 року в шкільної їдальні безкоштовно харчуються 485 учнів початкової школи,2 учня інваліда, 10 учнів із сімей учасників АТО. Всього 497 учнів.

В гімназії в наявності документація по організації харчування, а саме: наказ № 131 від 31 серпня 2017 року « Про організацію харчування учнів гімназії», в якому в пункті 2 зазначено про створення брокеражної комісії у складі:голови брокеражної комісії, заступника директора з виховної роботи Грони Н.В, завідуючої виробництвом - Поліщук С.В., медичної сестри Попівської В.Д., голови батьківського комітету Бобровської О.В. Комісія проводить рейди-огляди санітарного стану приміщень їдальні та контроль за якістю продуктів харчування два рази на місяць, наказ № 144 від 01 вересня 2017 року « Про організацію харчування учнів «Теплого дому», наказ № 160   від 01 вересня 2017 « Про посилення контролю за організацією харчування та профілактикою гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь у гімназії № 178», наказ 164 від 04 вересня 2017 року « Про дотримання санітарно – гігієнічних норм та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя учнів гімназії».

У гімназії забезпечено ведення документації з організації харчування учнів, а саме: журналу бракеражу готової продукції, журналу бракеражу сирої продукції, перспективного двотижневого меню ( погоджене рай СЕС), журналу здоров’я працівників харчоблоку, журналу температурного режиму холодильника, В їдальні в наявності щоденне меню для кожної пільгової категорії з підписом зав виробництва, медсестри, затвердженого печаткою та підписом директора гімназії. Щоденно меню відповідає двотижневому циклічному меню.

В наявності посадові інструкції дієтсестри затверджені директором гімназії, графік видачі їжі, щоденне меню – розлад. Добові проби зберігаються, контрольні порції в наявності. На постійному контролі дотримання посадових обов’язків відповідальних осіб та проходження медичних оглядів.

За висновками комісії продукти харчування мають необхідну документацію. Заборонених та не рекомендованих для дитячого харчування продуктів не виявлено. Швидкопсувні продукти відповідають термінам реалізації.

Продукти харчування та продовольча сировина приймаються дієтичною сестрою у присутності медсестри, лише за наявністю супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність, якість та відповідають вимогам встановлених стандартів. Забезпечене товарне сусідство продуктів. Обробка сирих і готових продуктів проводиться на різних столах з відповідним маркуванням. Кулінарна обробка продуктів проводиться із дотриманням вимог, викладених в нормативних документах. Технологія приготування страв дотримується. До обраних рецептів приготування страв включені продукти, які дозволені Інструкцією з харчування в ЗНЗ.

Протягом багатьох років в гімназії не було виявлено випадків харчових отруєнь серед контингенту дітей, інфекційних хвороб, причиною виникнення яких є порушення гігієнічних норм харчування.

В їдальні встановлено необхідне обладнання. Все обладнання, посуд марковане та використовується відповідно до призначення. Харчоблок, допоміжні приміщення, все обладнання відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Приміщення оснащено системою приточно – витяжної вентиляції, регулярно проводяться провітрювання та прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів. Їдальня забезпечена холодною та гарячою проточною водою. Матеріально-технічний стан їдальні задовільний, посуд наявний в достатній кількості і в разі необхідності замінюється. Миття посуду відповідає санітарним нормам, працівники   забезпечені   необхідними миючими та дезінфікуючими засобами засобами.

Дієтичною сестрою здійснюється постійний контроль за організацією харчування дітей, додержанням дітьми правил особистої гігієни, санітарно - гігієнічним станом обідньої зали, харчоблоку, за дотриманням режиму і графіків харчування дітей, за чергуванням педагогічних працівників в обідніх залах.

Харчування різноманітне, санітарний стан їдальні задовільний. Наявність добових проб відповідна до меню.

Куратори класів постійно інформують батьків про стан та організацію харчування, проводять виховні години та бесіди з лікарем гімназії з профілактиці харчових отруєнь та важливості горючого харчування. Оформлено інформаційний стенд для батьків, якій містіть наказ по гімназії, графік харчування, правила поведінки в їдальні та меню.

Лікар гімназії Марченко З.Ф. проводить роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here